Grillezés: Házi hamburger recept
Ma egy isteni finom recepttel szeretnénk nektek kedveskedni Mata Angelika konyhájából. Amennyiben szeretnétek valami újat kipróbálni, nézzétek meg ezt a házi hamburger receptet, nem csak a húspogácsákat fogjátok tudni megsütni, hanem házi zsemléket is!
A hosszú, meleg nyári esték tökéletesek arra, hogy kint üldögéljünk a barátainkkal, vagy a családunkkal, és beszélgessünk, játékokat játszunk, és finomakat együnk. Lehet grillezni, sütögetni, vagy bográcsban főzni - sok a lehetőség!
Próbáltál már otthon hamburgert készíteni? A mai receptünkkel tudni fogod, hogyan kezdjél bele.
Először a hamburger zsemléket készítjük el és a húspogácsákat. A húspogácsákat egy nappal előre készítjük, a zsemléket viszont aznap készíthetjük, amikor grillezni fogunk. Persze lehet kész zsemléket is venni a boltban, ha időt szeretnénk spórolni.
Hamburger zsemle hozzávalók - 4 db
- 100 ml tej
- 1 tk. cukor
- 20 gr friss élesztő
- 20 gr vaj
- 2 tojássárgája
- 50 gr joghurt
- 300 gr finomliszt
- egy csipet só
Végül a grillezés előtt előkészítjük a finom szószt, és a karamellizált hagymát.
És most már indulhat is a grillezés! A hamburgert úgy állítjuk össze, hogy a zsemlét megkenjük a szósszal, rátesszük a zöldséget, pl. saláta leveleket, paradicsomot, és csemege uborkát, ezután a húspogácsát, karamellizált hagymát, újra leöntjük a szósszal, és rátesszük a zsemle tetejét.
Készíthetünk hozzá salátát, vagy sült krumplit is!
Lecserélnéd a régi grilledet egy újra? Válogass a Biano-n több száz grill közül. Faszenes, gáz, vagy elektromos grill? A többféle szűrők segítségével egy kettőre megtalálod a kedvenced, és utána meg is tudod nézni, hogy a lehető legjobb áron van-e.
Kattints az alábbi képre és nézz körbe.