A legfinomabb kuglóf recept a délutáni kávéhoz

A legfinomabb kuglóf recept a délutáni kávéhoz

Van valami jobb annál, amikor egy pillanatra kávé vagy tea szünetet tartasz, és eszel hozzá egy isteni finom omlós kuglófot? Próbáld ki ezt az új receptet almás diós kuglófra Jaruskától.

Almás kuglóf Jaruska szerint

Hozzávalók

  • 300g liszt (fogós, vagy rétes liszt)
  • 200g cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 5 tojás
  • 250ml tejszín, vagy 250ml tej
  • 200g vaj
  • 2-3 reszelt alma
  • csipet só
  • 1 tábla étcsokoládé (100g)
  • tehetünk bele körülbelül 100gr őrölt diót vagy mandulát is

Elkészítés

A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéből verjünk kemény habot.

Egy tálban a tojássárgáját habosra verjük cukorral, vaníliás cukorral és vajjal, szitáljuk hozzá a lisztet csipet sóval és sütőporral, hozzáadjuk a kakaót, a tejszínt, a reszelt almát, a reszelt csokoládét, és a végén forgassuk bele a felvert tojásfehérjét.

A masszát öntsük bele egy kivajazott kuglófformába és süssük 170 fokon körülbelül 50 percig.

Ki fogod próbálni?