Süssön hagyományosan, de nem hagyományos formában, anélkül, hogy fáradságosan ki kellene ütni az egyes darabokat. Az ünnepi asztalról nem hiányozhat a karácsonyi ropogós dió, amelyet édesanyáink és nagyanyáink szívesen sütöttek vajjal vagy kakaókrémmel összeragasztva.
A kiváló minőségű és praktikus, barna színű szilikonformának köszönhetően idén könnyebb lesz az aprósütemény sütése. Egyszerre például 40 darab 4,2 x 3 cm-es diót készíthet. A formák tartós, hőálló szilikonból készültek, élelmiszerekkel való érintkezésre tervezve. Használhatók csokoládé trüffelek, levendulás medvetalpak vagy marcipánok készítéséhez is.
A szilikon sütőformák előnyei:
hajlékonyak és egymásra rakhatóak
gyors és egyenletes a sütés
tartósak - -40°C és +220°C közötti hőmérsékletet bírnak
nem veszik át a felhasznált élelmiszer szagát vagy ízét
nem kell fáradságosan kiborítani a formából
mélyhűtőbe és mikrohullámú sütőbe is betehetőe
mosogatógépben moshatóak