A kis bárány alakú kerámiaforma különösen a húsvéti előkészületek során lesz hasznos. Süthet benne piskótát vagy vajas bárányt (2-3 tojásból), de a formát aszpik, töltelék, pástétom, palacsinta és egyéb finomságok készítéséhez is használhatja.A forma kiváló minőségű kerámiából készült, mázas. Sütés előtt javasoljuk, hogy gondosan kenje és lisztezze be, hogy minden részlet megmaradjon, amikor kiveszi a formából. A kerámia nagyon jól vezeti a hőt, ezért a kerámiában való sütéssel gazdaságos ételkészítést érhet el - kapcsolja ki a sütőt pár percel előtte, és az étel az edényben megsül.A kerámiaedények hosszú élettartamúak, és megfelelő kezelés esetén több évig is elállnak. Bizonyos kezelési irányelveket azonban be kell tartani. A terméknek nagyon nagy a feszültsége, ezért nem tűri az azonnali gyors hőmérsékletváltozásokat - a hősokkot. A forma és a sütőalap között légáramlásnak kell lennie, ezért a terméket mindig rácsra helyezzük. A hideg formát hideg sütőbe kell helyezni, majd bekapcsolni.A forma bármilyen sütőhöz (max. 220 °C) alkalmas, és mikrohullámű sütőben is használható. Szép belső dekoráció lehet a víkendházban.Méretek: 18 x 14 x 7 cm.Megjegyzés: A formát kb. ¾-ig töltse meg, hogy a tészta ne folyion ki. Ne tegye a formát forró sütőbe, a kerámia nem szereti a gyors hőmérsékletváltozást. Csak tegye egy drótrácsra, hogy a levegő körbeáramolhasson. Használjon sütőkesztyűt. Sütés után hagyjuk kihűlni, és óvatosan borítsuk ki a bárányt.