Még egy olyan alapvető sütőeszköz is, mint a sodrófa,
készülhet érdekes tulajdonságokkal rendelkező modern
anyagból.
A szilikonfelülettel és narancssárga fogantyúval
ellátott masszív, mégis könnyű sodrófa tapadásmentes,
így a tészta alig tapad rá, és kiválóan lehet vele
dolgozni. Nem lesz majd szüksége olyan sok lisztre a
tészta sodrása közben. A szilikonfelület hossza
23 cm. A szilikon ráadásul a -40 °C és
+220 °C közötti hőmérsékletnek is ellenáll.
A keksztésztát, süteménytésztát és fondantot könnyen ki
lehet sodorni a kívánt vastagságúra, és bármit is
szeretne sütni, a szilikonhenger nem hiányozhat a
konyhai fiókból.
Karbantartása is rendkívül egyszerű. Elegendő elmosni
hagyományos módon, meleg vízzel és mosószerrel,
megszárítani és elrakni.