Üveg pároló edény 24 cm
Minden általunk kínált 24 cm átmérőjű fazékra, illetve serpenyőre alkalmas, beleértve a kuktát is.
A kívánt eredmény elérése érdekében csak az ELBA24 fedővel együtt használja.
Alkalmas a 7 literes, 24 cm átmérőjű kuktához és az üveg pároló edényhez.
A párában való főzés a legkíméletesebb módszer a gyümölcs, zöldség, hal vagy hús főzésére, só, víz és zsiradék hozzáadása nélkül. Ez a főzés megőrzi az ételek természetes ízét, nem kell sózni (a napi ajánlott sófogyasztás kb. 5g), mert sok étel már tartalmaz sót. A magas vérnyomásban szenvedőknek a legnagyobb hangsúlyt kell fektetniük a bevitt só mennyiségére, ezért csökkenteniük kell a só bevitelét. Nagyszerű alternatíva lehet a friss gyógynövényekkel történő ízesítés a párolás során.
Főzéskor az étel nem kerül közvetlen érintkezésbe a forrásban lévő vízzel, mert a keringő gőzben fő. Az étel saját nedve is emelkedik, és a fedélre koncentrálódik. Ezzel az áramkörrel az ételt nagyon finoman, a forráspont alatt főzzük.
Az egyes ételek ízét a recept, az ételek frissessége és az elkészítés módja határozza meg. A művészet az ételek minden értékének megőrzése. Semmi más nem felel meg ezeknek a követelményeknek jobban, mint a párában való főzés.
Ugyanakkor lehetővé teszi különféle ételek elkészítését egyszerre. A párában alkalmazott főzés megőrzi az ételek természetes ízét, szerkezetét, aromáját és színét. A pároló edényeket egyszerre legfeljebb kettőt lehet használni, egymásra pakolva, ahol mindig a keményebb ételeket (húst) az alsó edénybe helyezzük, míg a finomabb állagú ételeket (zöldségek, hal, tészta) a felső edénybe. Az elv az, hogy a pároló edények alatt lévő fazékban mindig legyen annyi folyadék, hogy elegendő gőz keletkezzen a pároláshoz.
Főzni a pároló edénykészletben nagyon egyszerű.
A fazékban lévő víznek mindig forrnia kell, és nem érheti el az üveg pároló edénybe pakolt ételeket. A víz ízesíthető különféle összetevőkkel vagy akár pl. csonttal (levesfőzés esetén). Az optimális gőzellátás érdekében ne pakolja túl szorosan az élelmiszert az üvegtartályba. A főzési idő változó. Attól függ, hogy az étel egyben, vagy kisebb darabokban van-e. Két pároló edény használata esetén a felső tartályban a főzési idő hosszabb, mint az alsóban, ezért az alsóba mindig inkább nagyobb darabokat és szilárdabb állagú ételeket helyezzen.
Technikai paraméterek
boroszilikát üvegből készült
alkalmas a 24 cm átmérőjű Swiss Diamond edényekre és a 7l-es kuktára
mosogatógépben is mosható
átmérője 24 cm
térfogata 3 l
gyártó: AMT Gastroguss
A zöldségek és gyümölcsök párolásának hozzávetőleges ideje
Brokkoli
15-20 perc
Cukkini
15-20 perc
Édeskömény
15-20 perc
Körte
10-15 perc
Alma
10-15 perc
Karalábé
20-25 perc
Karfiol
15-20 perc
Kelkáposzta
25-30 perc
Kukorica
55-60 perc
Sárgarépa
20-25 perc
Paprika
10-15 perc
Póréhagyma
15-20 perc
Gomba
15-20 perc
Spárga
30-40 perc
Zöldbab
25-35 perc
Krumpli
20-25 perc
A hús elkészítésének hozzávetőleges időpontjai
Marha szelet
8-13 perc
Bárányszelet
25-30 perc
Csirke szelet
25-30 perc
Pulyka szelet
25-30 perc
Virsli
8-10 perc
Borjú steak
30-35 perc
A halak és a tenger gyümölcseinek hozzávetőleges elkészítési ideje
Garnéla
15-20 perc
Kalamári
20-25 perc
Ponty
15-18 perc
Languszta
30-35 perc
Lazac
15-18 perc
Kagyló
30-35 perc
Pisztráng
18-25 perc
Tonhal
25-30 perc