Az öntöttvas fedeles edény segít az ízletes hús-,
zöldség- és burgonyaételek elkészítésében.Ennek az
anyagnak a népszerűsége tulajdonságai miatt jelenleg
folyamatosan növekszik.
Az öntöttvas minden hőforráson egyenletesen melegszik
fel, és megtartja a hőmérsékletét még a hűtőszekrényből
kivett egy darab hideg hús alatt is.A sütőben minden
oldalról szépen megbarnul, függetlenül attól, hogy
mennyire egyenetlenül süt a sütő. Az edények
nagyszerűek az alacsonyabb hőmérsékleten történő lassú
főzéshez. De mint minden öntöttvas edényt, zsiradék
nélkül is felmelegítheti őket magas hőmérsékletre,
amikor hirtelen sült húst készít.
Segítségével az ételeket elkészítheti sütőben,
tűzhelyen vagy közvetlen tűzön is.A fedél biztosítja a
hatékony főzést, és az alján kiemelkedésekkel van
ellátva, ahol a készülő étel gőze kicsapódik és
visszacsöpög.
Ajánlás: Használjon konyhai
edényfogó kesztyűt a kezelés során. Az öntvény
különleges karbantartást igényel, a használat előtt és
után étolajjal KELL lekezelni a felületét, hogy
megakadályozható legyen a rozsdásodása. Ne hagyja
nedvességben! Ne használjon hozzá szerves savakat,
például ecet típusúakat.