Recept: egyszerű tökleves
Semmi sem jellemzi jobban az őszt, mint a tök! Tökéletesek dekorációként, és ételként is. A hokkaido sütőtök feldolgozásának legegyszerűbb módja a leves. Próbáld ki Petra receptjét a @bydlimevsadu Instagram oldalról. Gyerekek is besegíthetnek!
Hozzávalók:
Hokkaido tök kockákra vágva (nem kell hámozni)
1 kg hagyma
egy kis gyömbér
fél narancs leve (elhagyható)
700 ml zöldségleves
100 ml tejszín
só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
Melegítsük fel a vajat egy edényben, és lassan pirítsuk meg rajta a hagymát és a reszelt gyömbért. Hozzáadjuk a szeletelt tököt és további 5 percig pároljuk. Öntsük rá a levest és főzzük körülbelül 15 percig, amíg a sütőtök megpuhul. Keverjük össze egy kézi keverővel, adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és hozzáöntjük a narancslevet. A levest például pörkölt tökmaggal megszórva, tejszínnel és fűszernövényekkel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat és szép őszi napokat kívánunk!
Petra @bydlimevsadu
Elkészítetted a receptünket? Oszd meg velünk a fényképeideet a Facebookon vagy az Instagramon, és jelöld meg a @biano.hu profilt, vagy használd a #bianohu hashtag-et!