Recept: édes falatok Karácsonyra
Közeleg az év legizgalmasabb és legvarázslatosabb ünnepe. Sokak számára a Karácsony nem telhet el sütés-főzés nélkül. Less be @angelika.mata konyhájába, és készítsd el ezeket a bevált karácsonyi édességeket.
Nutellás töltött kekszek
Hozzávalók:
250 gr liszt
150 gr vaj
50 gr porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 tojássárgája
csipet só
Elkészítés
Az összes alapanyagot egy nagyobb tálba tesszük és homogén állagúra gyúrjuk. Formázás előtt folpack-ba csomagoljuk, pár órára vagy akár éjszakára hűtöbe tesszük. A hideg tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, a formával kiszaggatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, Nutellával vagy lekvárral megkenjük és összeragasztjuk.
Mézeskalács
Hozzávalók:
300 gr liszt
80 gr porcukor
80 gr vaj
1 tk. szódabikarbóna
mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
1 narancs reszelt héja
1 ek. tejföl
1 ek. méz
1 tojás sárgája
Elkészítés
A vajat a cukorral kézi habverővel habosra keverjük, hozzáadjuk a mézet, a tejfölt és a tojást. Végül a száraz összetevőkkel összegyúrjuk. Folpack-ba csomagoljuk, pár órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt 3-4 mm vastagra nyújtjuk, a mézeskalács formával kiszaggatjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 5-6 perc alatt készre sütjük.
Mata Angelika @angelika.mata